Badnjak na Zrinjevcu i Ledenom parku: Zabavite se uz odličnu glazbu i ukusna blagdanska jela


Advent na Zrinjevcu

Badnjak na Zrinjevcu započinje u 11 sati s klasičnim koncertom ‘Badnji duh Zagreba’ Ansambla pučkog otvorenog učilišta Zagreb, a već u 12 sati atmosferu će dodatno zagrijati Dorian Šestan bend.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dobru svirku upotpunit će izvrsna gourmet ponuda jer će ugostitelji na Zrinjevcu, posebno za Badnjak pripremiti i jedinstvenu ponudu tradicionalnih blagdanskih jela. Bakalar će se kuhati na nekoliko načina, a kućica ‘Eat me’ će pripremiti bakalar na bijelo, dok će bakalar na ribarski pripremati kućica ‘Polar Express’. Pržene bademe možete naći na kućici ‘Bara 45’, a nazdravljati Božiću možete uz plemenite mjehuriće ‘Distillery bara’ koji priprema Champagne party (na obje lokacije, Zrinjevac i Ledeni park).

Foto: Privatni album

A, ako niste stigli pribaviti sve poklone, obrtnici i umjetnici na Zrinjevcu nude ručno rađene, maštovite poklone koji će razveseliti i najokorjelijeg Grincha. Badnje će druženje na Zrinjevcu trajati do 17 sati, ali se nastavlja već idući dan na Božić i to sadržajem za djecu, odnosno ‘Pripovjedaonicom božićnih priča’ koju će voditi poznata interpretatorica baštine, Ivana Zrilić s početkom u 18 sati.

Foto: Privatni album

Ledeni park

Sa Zrinjevca nastavite prema Ledenom parku na Tomislavovom trgu gdje će u Badnjaku uživati i veliki i mali – jer tu će se klizati uz izvrstan glazbeni program i još bolju gourmet ponudu. U čudesnom okruženju Ledenog parka i uz ‘Xmas glazbeni maraton’ 2  DJsa, tulum će trajati sve do 17 sati. Na Ledenom vidikovcu ‘Distillery bar’ priprema bogati izbor vrhunskih pjenušaca pa ćete moći nazdraviti na jednom od najatraktivnijih photo-pointeva Adventa s pogledom na Umjetnički paviljon i vizure Zagreba.

Foto: Privatni album

Svi ljubitelji morskih specijaliteta moraju isprobati vrhunski viški burger s kozicama koji nudi kućica ‘Dalmatino’ i posjetiti gastro oazu ‘kod Paviljona’ jer chefovi Matija Bogdan i Marko Palfi kuhaju u tandemu i pripremaju specijalnu blagdansku ponudu – ragu od hobotnice sa slanutkom uz grilanu palentu sa šafranom i tapenadu od crnih maslina, a već Garden Brewery priprema hot-dog od tune.

Foto: Privatni album

Foto: Privatni album

Ledeni park će za blagdane raditi od 10 do 17 sati na Badnjak, a na Božić možete doći klizati i prije ručka jer je klizalište otvoreno već od 11:30 sati.

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr