Od ostataka nakon pripreme kolača napravite fine kuglice ili cake pops koje djeca obožavaju

Kod ovog deserta nema strogog recepta već je na vama da upotrijebite maštu i procijenite koliko čega staviti. Važno je da je smjesa prave gustoće kako bi kuglice bile savršene i, naravno, da je savršenog okusa.

POGLEDAJTE VIDEO Božićni kokteli:

Priprema je vrlo jednostavna. U zdjelu stavite, primjerice, ostatke kreme, otopljene čokolade, komadiće biskvita ostalih od obrezivanja kolača, mljevene ili sjeckane lješnjake, orahe, bademe… 

U sve to dodajte malo ruma i malo omekšalog maslaca te sve dobro promiješajte. Smjesa mora biti takva da od nje možete dobiti čvrste kuglice. Ako je previše mekana, tada u nju dodajte, komadiće nekih keksa npr. čajnih kolutića ili slično.

Foto: Dreamstime

Ukoliko vam se učini da je smjesa previše suha i da će se kuglice raspadati, tada ubacite još malo maslaca ili mlijeka, vrhnja, likera, soka… Uglavnom, nešto tekuće, a za što smatrate da dobro paše uz okus sastojaka koji su već unutra.

Također, provjerite je li dosta slatka, nedostaje li nešto u okusu, a što bi mogli dodati, recimo, cimet, možda još malo ruma, čokolade…

Na kraju ih dekorirajte

Možete ih uvaljati u šarene mrvice, čokoladne komadiće, kakao, šećer u prahu, čokoladnu glazuru… ili prekriti mljevenim lješnjacima, bademima, usitnjenim keksima… Budite maštoviti, pogledajte što sve imate kod kuće – neka budu raznolikog izgleda.

Foto: Tina Kos/privatni album

Držite ih na hladnijem mjestu.

Savjet: Kuglice ne moraju nužno imati okus ruma, možete, recimo, staviti naglasak na okus čokolade ili kave (u tom slučaju u smjesu dodajte cappuccino u prahu).  

I još jedan dobar savjet: U sredinu svake kuglice možete staviti nešto, na primjer cijeli lješnjak, komad gumenog bombona, kandirano voće…

Fotolia

Foto: Fotolia

Od njih možete napraviti i cake pops

Želite li dodatno oduševiti ukućane i goste, a posebno one najmlađe, kuglice stavite na drvene štapiće ili tanke slamke. Dobit ćete megapopularni deset – cake pops. Odlučite li se za ovu slasticu, neka kuglice budu malo veće.

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr