Biskup prespavao ponoćku, vjernici se uspaničili da ga je udarila kap. Ubrzo se pojavio s objašnjenjem koje su nagradili pljeskom: ‘Išao sam nešto čalabrcati, zavalio se…‘

Corrado Pizziolo (73), biskup Vittorija Veneta, naprosto je prespavao ponoćku koju je ondje trebao predvoditi, uspaničivši suradnike i vjernike: pobojali su se da ga je udarila kap. Euharistijskim slavljem, uz stanovito zakašnjenje, predsjedao je don Mirco Miotto, ravnatelj Dijecezanskoga liturgijskog ureda, koji se tako nenadano iz koncelebranta obreo u celebranta, piše Jutarnji.

Monsinjor Pizziolo je desetak sati kasnije, za prijepodnevne svečane Božićne koncelebrirane mise, natenane objasnio vjernicima što se dogodilo i zašto ga nije bilo.

“Znam da sam neke od vas noćas preplašio, žao mi je. Prije ponoćke sam, oko 21, završio nešto čalabrcati, zavalio sam se u naslonjač i sam sebi rekao da za svaki slučaj postavim budilicu. Ali, umjesto na 22.50, ja sam je namjestio na 10.50, pa logično nije zazvonila. U neka doba čujem kucanje, bila je jedna pomoćnica, prepala se da me nije zgodila kap…”.

Vjernici su se, dakako, od srca nasmijali i nagradili biskupa pljeskom. On se još jednom ispričao i poučio da se “ne treba užasavati naših snova ni naših slabosti”. Pa su tako, u Vittoriju Venetu, imali priliku čuti još jednu radosnu vijest: biskup je jedan od nas, a ne jedan iznad nas.

Source: slobodnadalmacija.hr