Zašto nam nedostaju bivše ljubavi iako smo u sretnoj vezi

Kad ste na novom spoju ili u novoj zdravoj vezi, jedan od razloga što vam još uvijek nedostaje bivša je udobnost poznatog. Često kažemo kako bi bilo super preskočiti izlaženje i samo prijeći na dvogodišnju vezu u kojoj je sve ugodno i nema onih početnih neugodnosti.

 POGLEDAJTE VIDEO:

Svaki početak je neugodan dok se ne naviknemo jedni na druge. S bivšim ste točno znali kako će se stvari odvijati – tko što jede za doručak, kome treba prostora i kada, što se događa tijekom ponedjeljka navečer, kako se provode blagdani i tako dalje.

Bili ste u vezi neko vrijeme i navikli ste jedno na drugo. I to je bilo ugodno.

U vašoj novoj vezi, iako izlazite već duže vrijeme, još vam nije u potpunosti ugodno, što vas tjera da se prisjetite prošle veze. Dakle, možda vam ne nedostaje bivši, već udobnost koju ste osjećali s njim.

Nedostaju vam stvari koje ste dijelili

Često se sjetite nekih stvari i uspomena koje ste zajedno prošli i u tom trenu zamišljate koliko je tada bilo lijepo i koliko ste uživali. Da, možda imate nekog novog, ali se često znate prisjetiti nekih divnih uspomena. To je sasvim normalno.

Svi sa nekim imamo uspomene kojih se nekad rado prisjetimo, ali uspomene bi trebale ostati samo dobre uspomene. Jer, zasigurno ćete sa novim dečkom ili curom isto imati prekrasnih i možda još boljih trenutaka.

Foto: Dreamstime

Nedostaje vam ono dobro

Da, bivši partneri su bivši s razlogom, ali oni su isto osobe u koje ste vi bili zaljubljeni i koje ste voljeli. I to znači da je, između ostalog, bilo i dobrih trenutaka.

Kad prekinemo s nekim, stvari zbog kojih smo se zaljubili u njih ne prestaju postojati. Još uvijek postoje u vašem sjećanju i, možda, u stvarnom životu.

Dakle, samo zato što ste prekinuli, vaš bivši partner i dalje ima neke osobine u koje ste se zaljubili. 

Zaboravili ste prošlost

U prošoj vezi je zasigurno bilo i dobrog i lošeg. No kada malo bolje razmislite zbog čega ste prekinuli i kako su one lošije stvari ipak prevagnule nad dobrim stvarima, onda vam je drago što ste tu vezu ipak ostavili u prošlosti.

Foto: Dreamstime

Nedostaje vam osoba koja ste bili

Još jedan razlog zbog kojeg vam bivši može nedostajati, čak i ako ste sada u zdravoj vezi, jest taj što vam može nedostajati to kakvi ste vi bili u toj vezi. Odnosi otkrivaju ono najbolje i najgore u nama. Možete prisjetiti kako ste tada bili super opušteni i prekrasna osoba i to vam nedostaje.

Dakle, ako vam još uvijek nedostaje bivša ili bivši, u redu je. Ključno je ne dopustiti da to sabotira vašu novu vezu. Opet, ta vam je osoba s razlogom bivša, piše Your Tango.

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr