Počnite godinu bolje od lanjske: Top 10 novogodišnjih odluka za parove – za sretniju vezu

Nova godina sa sobom donosi nove, bolje odluke nego u prethodnoj godini. Napravite popis s partnerom, pa će vam međusobna motivacija olakšati pridržavanja pravila. Donosimo 10 super ideja s kojima možete započeti Novu godinu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Neobičan heteroseksualni par

1. Isprobajte korisne aktivnosti zajedno

Pomaganje drugima donosi zahvalnost za ono što sami imamo i ispunjava nas lijepim osjećajima. S partnerom odlučite kome i kako želite pomoći, pa se prijavite za volontiranje zajedno i odlučite koliko često ćete pomagati.

2. Bolje se hranite

Grickalice uz film česta su navika parova, koji u vezi potom i nabace koji kilogram u ljubavnom zagrljaju. Grickanje i slastice nisu loše, no prečesto hranjenje nezdravim namirnicama i jelima ne donosi nam ništa dobro. Zamijenite nezdrave kupovne grickalice zdravima, pa ih zajedničkim snagama pripremite i bolje jedite.

Foto: Dreamstime

3. Uznojite se zajedno

Fizička aktivnost donosi više snage, jaču fizičku spremu i naravno bolji izgled i raspoloženje. Zajedno odlučite vježbati, pa se dogovorite koja vam aktivnost oboma najbolje odgovara. Možete vježbati zajedno vani, ali i kućne opcije odlična su ideja.

4. Ne zaboravite na romantične trenutke

Seks ili spoj u kinu jednako su važni, a u današnjem svijetu sa sve manje vremena, ovakvi trenuci često se zaborave. Odredite dane tijekom kojih nećete preskakati vrijeme samo za vas dvoje.

Foto: Dreamstime

5. Zaboravite na svađe oko gluposti

Razmirice su normalne, no pokušajte isključiti uvredljive komentare i zlobne ispade, koji vam dugoročno mogu poljuljati i čvrste temelje veze. Dobro razmislite koji je razlog zbilja vrijedan svađe i cijelog dana lošeg raspoloženja.

6. Objasnite iskreno svoje osjećaje

Negativne emocije nekad je teško objasniti, no pokušajte to učiniti prije nego vas preplave, kako bi vas partner bolje razumio. Objasnite što vam smeta i na koji način želite riješiti problem.

7. Prestanite ‘scrollati’

Nemojte provoditi vrijeme u pozadinskom ‘scrollanju’ kroz društvene mreže dok ste s partnerom u nekoj aktivnosti poput gledanja filma, kave, šetnje ili večere. Koncentrirajte se na razgovor, dodir i osobu s kojom ste, a mobitel ostavite po strani.

Foto: Dreamstime

8. Budite prvenstveno prijatelji

Uzimanje partnera zdravo za gotovo može vam potkopati odnos, pa aktivno razmišljajte o partneru kao prijatelju, koji od vas očekuje predanost i poštovanje. To će donijeti pozitivne emocije i učvrstit će vaš odnos.

9.  Zajedno se riješite loše navike

S partnerom nađite jednu naviku oko koje se slažete da je loša. Ako vas muči pušenje, kasno večeranje ili premalo fizičke aktivnosti, zajedno se dogovorite napraviti drastičnu promjenu.

10. Zabavite se skupa

Zabavne aktivnosti lako je planirati, a internet je pun novih ideja koje možete isprobati. Slikanje, društvene igre, izrađivanje sushija ili zajedničko učenje novog jezika samo su neke stvari koje će vas zabaviti i povezati.

 

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr