Njemačka ministrica obrane pod salvom kritika zbog bizarnog videa. Bild je posebno oštar: ‘Osramotila je cijelu zemlju!‘; Glasnogovornik ostao bez teksta…

Njemačka ministrica obrane Christine Lambrecht snimila je, usred kaotičnog novogodišnjeg slavlja, videoobraćanje o ratu u Ukrajini i isprovocirala salvu kritika. Jedva čujna iznad gradskog vatrometa, Lambrecht je u poruci razmišljala o godini koju je obilježio “rat koji bjesni usred Europe.”

Rat u Ukrajini Lambrecht je donio “mnogo posebnih iskustava” i priliku za “mnoge susrete sa sjajnim i zanimljivim ljudima”, rekla je u snimku objavljenom na osobnom Instagram računu.

Bizaran video dodatno su naglasile nasumične vatrometne eksplozije nad Berlinom a imajući na umu da je glavni grad Ukrajine gotovo istovremeno bio meta ruskih zračnih napada.

Lambrechtino novogodišnje obraćanje nije uspjelo pogoditi pravi ton. Učinila je da rat zvuči kao uzbudljivo profesionalno iskustvo, ističe njemački dnevnik Tagesspiegel.

Dnevni list Bild je još oštriji: “Višeminutna poruka, snimljena mobitelom, posramila je Njemačku!”, ističu.

Njemačka ministrica obrane već se neko vrijeme suočava sa snažnim kritikama u medjima i zbog spore podrške Ukrajini.

Ismijavali su je, između ostalog, i nakon najave da će Njemačka poslati 5000 kaciga u Ukrajinu – u trenutku dok je Kijev tražio teško naoružanje.

Glasnogovornik ministarstva obrane odbio je komentirati, kako kaže, privatni video koji je objavila Lambrecht.

Izjavio je tek da u izradi videa nisu korištena nikakva službena sredstva.

Source: slobodnadalmacija.hr