Njega kože nakon nošenja teške šminke: Hidratacija je ključna za zdravlje i mladolikost tena

Kreme i serumi nove generacije namijenjeni su rješavanju raznih izazova, a najtraženije su one koje dobro hidriraju sve slojeve kože. Razlika je očita već nakon par dana korištenja takvih formula jer koža brzo reagira na ovu osnovnu njegu.

Foto: Dreamstime

Odabir formule za hidrataciju ovisi o tipu kože te općenitom stanju isušenosti. Naime, koža se brzo obnavlja, što se i vidi na kvaliteti kože odnosno načinu na koji ona reagira. S vremenom, naravno, taj proces sve je sporiji radi starenja kože, no i dalje je lako primijetiti kad nam nedostaje vlage.

POGLEDAJTE VIDEO: Dnevne i noćne kreme

Treba se podsjetiti i da alkohol isušuje kožu, stoga je lako moguće da je nakon burnog prosinca lice poprimilo sivi ton. Ako je ono umorno te djeluje neispavano, vrijeme je za serume i kreme koje će to riješiti.

Brendovi predlažu nekoliko varijanti – masnije, guste kreme također vlaže, obično na pakiranju piše da su ‘bogate’. Taj tip formule namijenjen je koži koja je često pod šminkom ili na otvorenom, pod utjecajem hladnog zraka.

Foto: Dreamstime

Masnoj koži više će pasati laganije hidratantne kreme, ali i fluidi koji imaju vrlo tekuću teksturu.

Uz kreme često koristimo i serume – to su koncentrirane formule te ih je zahvalno nanositi prije kreme, na čistu kožu.

Među proizvodima za hidrataciju ističu se i maske. Popularne su u obliku plahtice koja sadrži serum, ali i u kremastom izdanju. Ključno je držati ih na licu desetak minuta, kako bi dobro odradile posao.

POGLEDAJTE INTERVJU: ‘S MARKOM VARGEKOM SAM ZAVOLJELA NOGOMET’

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr