Od jelke napravite pokrivač za biljke ili pak podmetače za čaše

Oni koji su imali pravo drvce, nakon blagdana ga bacaju. No možete ga iskoristiti za neki projekt. Ako ste ga već odlučili baciti, onda to napravite na pravilan način. Neki gradovi su već izdali obavijesti i komunalni radnici prikupljaju drvca. Odložite ga na najbližu zelenu površinu ili pored kontejnera, ako će ga pokupiti gradske komunalne službe. Prikupljena drvca se pretvaraju u kompost.

POGLEDAJTE VIDEO: Usisavačem tjera psa od bora

Ako imate garažu ili radionicu, možete napraviti podmetače od drvca. Pilite ga na uske kolutove, a na kraju ih premažite lakom. Od usitnjenih grana možete napraviti i malč, pokrivač koji štiti i hrani biljke. Njime prekrijte staze u cvjetnjaku ili vrtu ili pak povrtne gredice. To će spriječiti nastajanje blatnjavih staza i spriječiti rast korova. Za gredice je dovoljan sloj do 5 centimetara.

Foto: Dreamstime

Oni koji u vrtu imaju zasađene trajnice, mogu ih prekriti borovim granama kako bi ih zaštitili od snijega i spriječili zamrzavanje tla.

Ostatke drvca možete iskoristiti i kako biste pomogli pticama. Postavite ih u dvorište i na njih stavite hranilicu za ptice. Ako pak imate pticu kao kućnog ljubimca, napravite joj stalak na kojemu se može odmarati ili zabavljati i penjati. 

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr