Novi detalji oko nestanka Srpkinje Ane Walshe, otkriveno što je suprug Brian pretraživao na internetu. Anina majka: Zet nije bio iskren, imam neki osjećaj

Ana Walshe nestala je 1. siječnja 2023. i njen nestanak pobudio je veliko zanimanje u Sjedinjenim Američkim Državama, a i u regiji jer je Ana unuka generala JNA Nikole Ljubičića, kako je pisala Slobodna Dalmacija.

Suprug nestale Srpkinje Ane Walshe, koje je zadnji put viđena 1. siječnja, nakon njezina je nestanka na internetu pretraživao pojmove ‘kako se riješiti tijela žene od 52 kilograma‘ te ‘kako raskomadati tijelo‘, piše CNN, prenosi Jutarnji list.

Istražitelji koji se bave njezinim nestankom sumnjaju da je možda ubijena nakon što su u posljednja tri dana došli do novih informacija.

Također, izjave Anina supruga, Briana Walshea (47), o tome gdje je bio u vrijeme njezina nestanka, ne slažu se s njegovim stvarnim kretanjem, piše. Anin suprug Brian je uhićen u nedjelju u njihovoj kući, i to zbog ometanja istrage.

Američki mediji javljaju da je prilikom pretrage kuće u kojoj je Ana Walshe živjela sa suprugom Brianom i njihovo troje djece, pronađen nož, kao i tragovi krvi. Također, dan nakon što je Ana nestala Brian Walshe je u trgovini kupio opremu za čišćenje u vrijednosti od 450 dolara, navode američki mediji. Određena mu je jamčevina u iznosu od 500.000 dolara.

Milanka Ljubičić, majka nestale Srpkinje, izjavila je da joj je teško palo što nije otišla vidjeti kćer 25. prosinca kada ju je ova pozvala da dođe, piše Blic, prenosi Jutarnji list.

Četiri dana za prijavu nestanka

– Molila me je da dođem 25. prosinca, a ja se nisam mogla spremiti tako brzo. Sada mi je jako, jako teško što to nisam napravila, pa makar sve ostavila – rekla je gospođa Milanka.

Kako kaže, dok je bila u SAD-u nije primijetila ništa čudno u odnosu kćeri i njezina supruga, Briana Walshea.

– U 16 mjeseci sam više puta bila kod njih, ništa loše nisam primijetila, ali doslovno. Oni su uvijek bili raspoloženi i nasmijani, zbijali šale. Ja ništa loše nisam primijetila – rekla je Anina majka.

– Samo se nadam toj vijesti, samo da je živa, ništa drugo mi nije bitno.

Rekla je i da je imala osjećaj da suprug njezine kćeri nije bio iskren.

– Rekao je da je Ana dobro, znači očito je znao gdje je ona. Imam neki osjećaj, mada možda to i nije točno to – rekla je uznemirena gospođa Milanka.

Dodala je i da s Brianom ne komunicira jer ne zna engleski te da joj nije jasno zašto je prijavio Anin nestanak tek nakon tri ili četiri dana.

– Trebao je prijaviti nestanak dan-dva ranije, ali kako je rekao policiji, njihovo troje djece imaju običaj skrivati mobitel pa je njihov najmlađi sin sakrio telefon u svoj krevetić i on ga nije mogao naći. Kad ga je pronašao, prijavio je nestanak, a to je bio tek treći ili četvrti dan – kazala je majka Ane Walshe.

Podsjetimo, Ana je navodno posljednji put viđena u svojoj kući, u Cohassetu u američkoj saveznoj državi Massachusetts, 1. siječnja nešto nakon ponoći, a policija se obratila javnosti za pomoć. Viđena je kako izlazi iz kuće oko četiri sata ujutro 1. siječnja da bi se odvezla do Zračne luke ‘Logan‘ u Bostonu, gdje se trebala ukrcati na let za Washington.

Prodavač lažnog Andyja Warhola

Ana, međutim, nije ni stigla do aerodroma, kako kaže šef policije, a nemaju ni potvrdu da je ušla u vozilo kojim je trebala stići do zračne luke.

Ana Walshe je imala kartu za let za Washington za 3. siječnja, ali su je zvali da dođe ranije zbog nekog hitnog poslovnog slučaja.

Ana Walshe je porijeklom iz Beograda, majka je troje djece, a njen su nestanak prošlog tjedna prijavili muž i poslodavac, tri dana nakon što je navodno posljednji put viđena.

U svibnju 2018. Brian Walshe optužen je pred Okružnim sudom SAD-a u Massachusettsu za prijevaru nakon što je FBI rekao da je prodao dvije lažne slike Andyja Warhola na eBayu. Istražitelji FBI-ja tvrde da su Brian ili Ana koristili njezin eBay račun za prodaju slika u studenom 2016., manje od godinu dana nakon što su se vjenčali, piše CNN.

Žalba ne tereti Anu za kazneno djelo, ali navodi da je razgovarala s osobom koja je kupila krivotvorine nakon što je kupac saznao da slike nisu autentične i pronašao njezin telefonski broj na poslu.

U dokumentu se također navodi da je Brian Walshe uzeo prava umjetnička djela od prijatelja da ih proda, ali to nikada nije učinio. Prijatelju nije nadoknadio za vrijednost umjetnina, tvrde tužitelji.

U listopadu 2018. optužen je za elektroničku prijevaru, posjedovanje krivotvorene robe i nezakonite novčane transakcije.

Prošle godine priznao je krivnjuu po tri od četiri točke u zamjenu za kaznu zatvora. Također je pristao vratiti umjetnine ili ih platiti.

Prema internetskoj evidenciji, slučaj je i dalje otvoren jer ga sudac još nije službeno osudio, dok američko državno odvjetništvo istražuje financije Briana Walshea, piše Jutarnji list.

Source: slobodnadalmacija.hr