‘Baby botox’ je sve popularniji: Hit su suptilne korekcije na licu

Injekcije na bazi botoxa postale su toliko popularne i dio svakodnevice mnogih žena da ćemo taj tip tretmana uskoro moći usporediti s bojanjem kose ili manikurom.

Foto: Dreamstime

Nakon godina klasičnog botoxa i prepoznatljiva ukočenog lica, baby botox tretman postao je super hit upravo radi toga što se nužno ne vidi na prvi pogled, odnosno može se raditi češće, na manje doze, što je mnogim ženama draže. Jer inače se jako vidi, a cilj je naglasiti prirodnu ljepotu.

POGLEDAJTE VIDEO: Antiageing

– Baby botox je izraz koji je zapravo osmišljen kako bi opisao manju dozu botoxa te je idealan za mlađu kožu – izjavila je liječnica Sophie Shotter za Elle.

Baby botox se od klasičnog razlikuje po volumenu koji se ubrizgava u kožu jer otopina je ista.

Foto: Canva

– Količina ubrizganog botoxa je manja, stoga su i rezultati suptilniji, lice izgleda prirodnije i manje ‘zamrznuto’ – komentira liječnica.
Danas će većina razumnih liječnika koristiti male doze za nježan tretman lica i pokrenuti promjene povezane sa starenjem u dinamičkim mišićima lica, umjesto velikih doza za potpunu paralizaciju mišića – dodaje dr. David Jack.

Liječnici se slažu u tome da ako niste nikad probali botox, ova laganija verzija je svakako za vas.

Ipak, to će vam dati prirodni izgled koji je danas u trendu, za razliku od onog ‘zamrznutog’ i umjetnog.

Ljudi ga sve više traže jer se boje da će izgledati pretjerano.

– Nakon tretmana možete imati male kvržice na mjestima gdje je ubrizgan botox, koje obično nestanu za oko 5 minuta – ističe dr. Jack.

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr