Izvor mladosti nalazi se u hrani: Ovih 11 namirnica tjeraju bore

Svi žele izbjeći bore i imati sjajnu kožu. Ali prije nego što krenete kupovati i koristiti skupe kreme, lasere i injekcije, pokušajte uključiti ove svakodnevne namirnice u svoju prehranu ili rutinu njege kože.

POGLEDAJTE VIDEO:

Možete zadržati mladenački izgled i spriječiti pojavu bora pomoću ove ukusne hrane:

Borovnice

Borovnice su bogate antioksidansima te su izvrsne za grickanje i pomažu u održavanju zdrave strukture i elastičnosti kože za mladolik izgled.

Foto: Dreamstime

Avokado

Avokado je odličan za njegu i ljepotu, možete ga jesti ili koristiti u maski za lice. Sadrži vitamine C i E i djeluje kao prirodni ovlaživač i oblik kolagena, što je izvrsno za kožu.

Orasi

Orasi imaju visoke koncentracije vitamina B i E. Pomažu u sprječavanju oštećenja kože i sprječavaju fine bore, a mogu pomoći i kod tamnih kolutova oko očiju.

Foto: 123RF

Batat

Batat je odličan izvor vitamina A, pomaže u jačanju kolagena i štiti kožu od sunca i isušivanja.

Papaja

Ovo voće je odličan borac protiv bora. Papaja daje prirodni sjaj koži i odličan je pojačivač kolagena, održavajući kožu lijepom i hidratiziranom.

Foto: Dreamstime

Nar

Ovi mali zalogaji pršte slatkim, trpkim okusom. Sjemenke nara imaju nešto drugačije prednosti od soka budući da osiguravaju toliko hranjivih tvari koliko pruža cijela namirnica. Njihove prednosti su omekšavanje kože i hidratacija.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje sadrži vitamin E koji smanjuje pojavu finih linija i bora. Uključite ga u svakodnevnu prehranu ili nanesite izravno na kožu. Prije nego što ga upotrijebite kao dio rutine njege, testirajte ga na komadiću kože da vidite kako vaša koža reagira.

Jaja

Jaja, posebno bjelanjci, zaglađuju kožu. Čine bore manje vidljivima i osiguravaju aminokiseline koje su odlične protiv starenja.

Foto: Dreamstime

Mahune

Mahune imaju vlaknasti protein koji pomaže da koža ostane glatka i čvrsta, a istodobno potiču proizvodnju kolagena. Ova hrana čini kožu mladolikom i smanjuje pojavu bora.

Ananas

Ananas je bogat vitaminom C i antioksidansima koji mogu poboljšati zdravlje kože. Pomaže smanjiti pojavu finih bora i poboljšava elastičnost.

Foto: Narong27

Tamna čokolada

Tamna čokolada pruža mnoge prednosti. Zrno kakaovca od kojeg se proizvodi čokolada ima veći antioksidativni kapacitet od druge hrane. Kakao ima značajne dobrobiti na za izgled kože i njezino poboljšanje, donosi MSN.

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr