Napustila je savršenog muža: ‘Svi su govorili da sam luda, ali ponovno sam zavoljela život’

Razmišljala sam da ostavim Davida najmanje dvije godine prije nego sam to napravila. Dvoumila sam se i borila sama sa sobom jer ga nisam željela povrijediti, kao ni naše dijete. Među nama je jednostavno nestala ona iskra, ispričala je Claire Lodge (47), menadžericu za komunikacije iz Wakefielda u Velikoj Britaniji.

POGLEDAJTE VIDEO:

– Živjela sam tako sve do jedne nedjelje kad kad više nisam mogla normalno fizički funkcionirati. Znala sam što moram učiniti da mi bude bolje, ali nisam imala snage nositi se s tim. Mogla sam samo ostati ležati u krevetu. Na kraju sam nekako ustala kako bih vozila roditelje nekamo kako sam im obećala, ali bila sam na rubu napadaja panike – nastavila je.

– Srce mi je tuklo u grudima, žile u rukama su pulsirale. Slušala sam roditelje kako se smiju i šale na zadnjem sjedalu, još uvijek su bili sretni, nakon 40 godina braka. Pomislila sam u sebi: ‘To je sve što želim, biti poput njih. Odbacila sam ih u Leeds i čim sam se vratila kući rekla sam mužu da želim razvod. Nisam to željela, ali nisam imala izbora, morala sam to napraviti – prisjetila se.

Prijateljice su joj govorile da je luda što ga ostavlja, jer ‘dobar je on muž koji ne švrlja okolo i ne kocka’. No, za nju to nije bilo dovoljno, odlučila ga je ostaviti iako su se, kaže, dobro slagali, nisu imali tajni jedno pred drugim i posvađali su se ponekad, ali ne prežestoko. Jednostavno nije bila sretna s njim.

Tražila je razvod kad im je kći napunila 7 godina i kaže da je postala bolja majka otkako su se razišli. Prisjetila se kako je sve počelo.

– Nismo bili jedan od onih parova koji su se stalno svađali. Jako dobro smo se slagali i znali smo se nasmijati. Ali, iskra je nestala i bila sam duboko nesretna. Osjećala sam se zarobljenom i na rubu panike cijelo vrijeme. Nakon što sam prekinula s Davidom, on je i dalje želio popraviti stvari, želio je da sve među nama bude u redu i bio je vrlo miran. Vjerojatno je mislio da ću se predomisliti, ali znala sam da se to neće dogoditi – rekla je.

Živjeli su još neko vrijeme zajedno

Prvih šest mjeseci nakon razlaza, Claire i David (51) i dalje su živjeli zajedno. Čekali su da prodaju kuću. Bio je to neugodan period.

– Bilo je jako bolno. Imali smo odvojene spavaće sobe. Božić je bio vrlo težak, a mučili smo se i zbog naše kćeri. Osjećala sam se nevjerojatno krivom, kao da sam za sve ja kriva. Uništila sam naše živote i naše dijete više neće imati obiteljski dom – ispričala je.

Ubrzo je preselila u vlastiti stan i stvari su se polako posložile, bol je popustila i napokon je osjetila veliko olakšanje.

‘Govorili su mi da izgledam nesretno’

Udala se za njega u dobi od 27 godina, nakon tri godine veze. Prije rastave su se, priznaje, razilazili nakratko tri puta. Ona je bila ta koja je poticala razilaženje i svaki put bi David otišao kod prijatelja, stvari bi se malo smirile i opet bi bili zajedno. Ona se svaki put nadala da će stvari između njih dvoje nekim čudom postati bolje, no to se nije događalo.

– Išli smo na godišnje odmore, radili na kući, čak smo pokušali dobiti još jednu bebu, ali ništa nije išlo. Da sam mogla funkcionirati kao na autopilotu dok mi kći ne bude starija, napravila bih to, ali nisam mogla. Mama i sestra mi često govore da, ako se moja stara fotografija pojavi na Facebooku, to ih rastuži jer sam u braku izgledala tako nesretno – dodala je.

– Ne znam tko sam na tim fotografijama, ne mogu se povezati s tom osobom jer sam tada bila tako otupjela. Stalno sam bila na rubu napada panike i imala izraženu anksioznost, i to od trenutka kada bih se probudila do trenutka kada bih zaspala. Znala sam duboko u sebi da su moji problemi povezani s mojim brakom – nastavila je.

Kako je u braku bila nesretna, sa svojom tjeskobom borila se vinom i hranom. Udebljala se. Prestala je brinuti o izgledu, jer u tome više nije vidjela nikakav smisao. 

‘Ponovno sam zavoljela život nakon razvoda’

– Sada nemam vagu kod kuće, ali znam da sam puno zdravija nego kad sam bila u braku. Doista sam mrzila sebe zato što sam bila toliko nesretna tijekom braka, jer sam mislila da se ne bih smjela tako osjećati. Nekoliko mjeseci nakon rastave sam ponovno počela brinuti o sebi i ozdravila. Krenula sam u teretanu, pobojala kosu i ponovno zavoljela život – dodala je i napomenula kako je sa svojom životnom pričom izašla u javnost kako bi motivirala druge žene da izađu iz brakova u kojima su nesretne.

– Muka mi je od same pomisli da oko nas žive žene koje ostaju u lošim brakovima samo zato što misle da će biti previše sebične ako odu. Zato pričam svoju priču. Želim da žene slijede svoje srce i osjećaj, jer jedino tako mogu biti sretnije. Grozno mi je čuti insinuacije kako bi mi, kao žene, trebale biti sretne s onim što imamo. Sjećam se kad mi je netko rekao: ‘Pa on te ne vara, ne kocka, pa što je s tobom?’. Od žena se nekako očekuje da podnose to što se osjećaju neispunjeno ili nesretno više od muškaraca – ispričala je.

Na kraju je, kaže, s razilaženjem prošlo sve u redu. Rastali su se u miru, sve su dogovorili, podijelili financije pošteno i krenuli iznova, prenosi The Sun.

POGLEDAJTE VIDEO: VESELOG RADNIKA ‘PONIJELA’ PJESMA

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr