Zabavna inovacija: Knjiga koja otvaranjem postaje mali, ali funkcionalni tkalački stan

Tkalački stan dio je pomalo zaboravljene tradicije, uvjeren je Cai Wei Qun te donosi simpatičan projekt koji podsjeća na važnost ručnog rada. Naime, tijekom posljednjih godina u svakodnevicu su se vratile razne tehnike kućne izrade odjeće, stoga se umjetnik inspirirao tim sve češćim hobijem.

Na tom stroju, koji je zapravo replika velikog, moguće je proizvesti male komade tkanine koji će kasnijim spajanjem postati pravi odjevni predmet. Tako, naime, nastaju razne kolažne odjevne strukture, stoga je ovaj mali tkalački stan jednostavan put do kaputa ili neke fora veste.

POGLEDAJTE VIDEO: Izložba na TTF-u

Tradicionalne tehnike su pomalo zaboravljene, a i stroj poput ovog sve je teže pronaći. Imaju ih tek oni koji se bave izradom na starinski način, no posljednjih godina vidimo povratak tih nekadašnjih principa izrade odjeće.

Naime, ručni rad je na cijeni, baš kao i tekstil koji ima visoku otpornost te je čvrst. Ovime umjetnik naglašava potrebu za povratkom starih tehnika te omogućuje ljudima da se zabave i pritom izrade nešto posebno, jedinstveno.

Ovih sezona popularni su vintage dućani u kojima se često nađe neka kreacija sličnog stila, donoseći dašak sedamdesetih i osamdesetih.

Općenito proces izrade ‘krpica’ na tkalačkom stanu nije tako kompliciran kao što je to na velikom, upravo radi dimenzija, no pritom mogu nastati jednako atraktivne stvari. Ovo je jedan od onih projekata koji rade na popularnosti ručnog rada i zaboravljenih tradicionalnih tehnika.

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr