Liječnik priveden nakon što je primio novac od 62 onkološka pacijenta – u tjedan dana!

Načelnik odjela za onkologiju okružne bolnice u Suceavi u Rumunjskoj priveden je nakon što je optužen da je za samo tjedan dana čak 62 puta primio novac od pacijenata oboljelih od raka, piše klix.ba.

Policija je priopćila kako je nakon pretresa njegove ordinacije, kao i službenog automobila, pronašla dokaze od 64 djela podmićivanja, od kojih se 62 dogodilo za vrijeme jednog tjedna u prosincu prošle godine.

Dalje se navodi kako je od pacijenata oboljelih od raka primao novac u iznosima od 50, 100 i 200 leja, odnosno 10, 20 i 40 eura, a osim novca primao je i hranu i… slatkiše.

Policija i tužilaštvo pokrenuli su istragu nakon što se nekoliko pacijenta požalilo da im je zatražio novac kako bi dobili potreban liječnički tretman, navodi Rumunjski žurnal.

Prema rumunjskoj zdravstvenoj deklaraciji, šef onkološkog odjela ima mjesečnu plaću od 17,500 leja, odnosno tri tisuće i petsto eura, a uhićeni liječnik primao je plaću na još dvije privatne klinike.

Ministar zdravstva Rumunjske Aleksandru Rafila rekao je za portal Digi24 kako ima “nultu toleranciju” prema liječnicima koji primaju novac od pacijenata, ali kako se mora promijeniti i mentalitet ljudi koji daju novac “želeći time pokazati zahvalnost liječnicima”, piše klix.ba.

Source: slobodnadalmacija.hr