Generacija Z skuplja vintage robu za djecu, iako ih nemaju

Veliku vintage vrijednost u svijetu mode postiže ne samo roba za velike, već i za male. No zašto bi pravo na taj biznis imali roditelji, kad mogu i oni koji to nisu – ovo je motiv novog trenda na online servisima.

Naime, na TikToku se pojavljuje sve više videa na kojima se mladi hvale robom koju su upecali, no ona je namijenjena djeci – #childfree tag je pritom obavezan. Iako oni nemaju vlastite klince, ponose se time što su im odjeću već pripremili. Pa naravno, jer mala roba s brendovima ili ona koja će postići dobru cijenu na online shopovima pravi je ulov.

POGLEDAJTE VIDEO: Kraljevi zaručničkog prstenja

Popularni su primjerci hit brendova – od minijaturnih New Balance tenisica i Disney haljinica do Ralph Lauren pletenih vesti.

Iako je ova odjeća vrlo slatka, iza svega se zapravo krije i biznis – ove stvari mogu se prodati po visokim cijenama te ih vlasnici mogu čuvati godinama. Naime, vintage roba postala je pravi dragulj, naročito ona s kraja prošloga stoljeća.

Second hand je postao veliki posao, mnogi su u potrazi za jedinstvenim i unikatnim stvarima iz devedesetih, osamdesetih, ali i prijašnjih dekada prošloga stoljeća.

Diljem svijeta otvaraju se dućani koji prodaju vintage odjeću za velike, ali i male, a mnogi se na kupnju malih brojeva odlučuju iz razloga što je to sada dobra investicija, čuvat će je za ‘crne dane’.

Osim toga, ta je roba vrlo simpatična i slatka, mnogi se samo dive, odnosno skupljaju tu robu upravo iz sentimentalnog razloga. Misle – nekad će nam ili koristiti ili ćemo je naprosto prodati dalje. Ovo je jedan od onih hobija koji mnogi vole, preprodaja je postala zabavan i unosan biznis.

Marketinški ili ne, ovaj trend je dokaz da je dječja moda sve popularnija, čak i među generacijama koje još nisu u roditeljskoj fazi.

POGLEDAJTE TRIKOVE KOJI ĆE VAM OLAKŠATI ŽIVOT: 

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr