Art moda: Umjetnica se inspirira slikarstvom te ga pretvara u haljine kreativnih motiva

Umjetnica Ariel Adkins pokrenula je modnu liniju koja je ujedno posveta artističkim stilovima od kojih su neki i poznati diljem svijeta.  ‘Isprobala’ je i djelo Vincenta Van Gogha, pa je tako nastala kreacija pastelnih boja s potezima tempere. U odjeći koja se vizualno i likovno uklapa u slavnu sliku, scena djeluje autentično, kao da je nastala na nekoj sceni, u kazalištu.

Poticaj za dizajn pronalazi i u radovima suvremenih kreativaca te tako predstavlja odjeću nastalu na zanimljiv, kreativan i inovativan način. Naime, treba složiti motive na način da pristaju tijelu, odnosno uskladiti figuru te sliku ili kiparsko djelo pretvoriti u nosive forme.

POGLEDAJTE VIDEO: Brda odbačene odjeće

Artfully Awear je brend koji je nastao kao posveta preminuloj majci umjetnice, koja je također bila artistica. Kako bi nastavila njezino naslijeđe te s time spojila ljubav prema umjetnosti i modi, Adkins je odlučila napraviti poseban projekt i brend.

U radu koristi raznolikost i karakter tehnika crtanja po tekstilu i platnu te se inspirira prepoznatljivim slikarskim potezima.

Često odjeća ima motive koji izgledaju kao da su napravljeni velikim kistom. Umjetnica, naime, ima sličan pristup kreiranju tekstila kao i slikari te ručnim radom na odjeći stvara motive slične onima na originalnom djelu.

Osim slikama i artefaktima inspirira se i samom prirodom, kao što su žuto jesensko lišće, šareno cvijeće i livade.

Lijepa umjetnost kao što je impresionizam uvijek godi oku, pa je tako i s odjećom koja nosi motive prepoznatljivih lopoča koje je potpisao Claude Monet.

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr