Bez izbjeljivača: Evo kako se prirodnim sredstvima riješiti plijesni i učiniti da dom zamiriše

Ljubiteljica čišćenja kaže da se možete riješiti plijesni bez izbjeljivača i postići da kuća također miriše nevjerojatno.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tri genijalna načina pomažu da se zauvijek riješite dosadne plijesni. Elnaz na društvenim medijima redovito dijeli savjete za čišćenje, a sada otkriva tri prirodna načina kojima se možete riješiti neželjene plijesni, ali i spriječiti njezin ponovni rast.

Također, ona potiče da ne koristite izbjeljivač jer je to samo kratkoročno rješenje.

– Jeste li znali da izbjeljivač ne može uništiti korijen plijesni? Dopustite da vam pokažem tri različita načina pomoću kojih se možete prirodno riješiti te plijesni. Prvo, ne bi trebalo biti iznenađenje da se radi o bijelom octu i eteričnom ulju čajevca – kaže Elnaz.

Ulijte otprilike šalicu octa u bocu i dodajte oko 20 kapi eteričnog ulja čajevca.

– Pošpricajte smjesu na pljesnivu površinu i ostavite da odstoji jedan sat. Zatim možete samo očistiti vodom i sve je gotovo – otkriva.

Drugi je bijeli, prirodni proizvod za čišćenje – soda bikarbona.

– Možete samo pomiješati malo sode bikarbone i vode. Upotrijebite bilo koju staru četkicu za zube koju imate i protrljajte njome pljesnivu površinu – savjetuje.

Soda bikarbona ne samo da ubija plijesan, već također upija vlagu i pomaže u sprječavanju rasta plijesni.

– I posljednji je vodikov peroksid od 3%, koji mora biti u tamnoj boci. Nanesite ga na pljesnivo područje. Ova otopina odlično prodire u plijesan. Trljajte četkom za ribanje i očistite vodom – otkriva ona. 

– Želim ovo sve isprobati – poručili su joj.

– Hvala vam što ste s nama podijelili ove nevjerojatne trikove – zahvalili su joj mnogi.

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr