Odbija čuvati unuka besplatno: ‘Mama me traži 18 eura po satu za čuvanje bebe, očajna sam’

Zamolila sam mamu da mi pomogne oko mog novorođenčeta kako bih se mogla vratiti na posao nakon što mi istekne porodiljni dopust. Odbila je rekavši kako je prestara za to i da je već odgojila svoju djecu. Moja mama ima 64 godine i kod kuće je od 1992. godine, ispričala je 29-godišnja žena na Redditu.

POGLEDAJTE VIDEO:

– Također je dodala da, ako sam stvarno željela ovo dijete, onda sam možda trebala razmisliti o tome da ostanem kod kuće, kao što je ona napravila, i brinem se o djetetu dok moj partner ide na posao i vodi brigu o nama na tradicionalan način – dodala je.

Kaže kako ne postoji način da žive od jedne plaće, posebno zbog duga koji već otplaćuju u banci. Žive u malom stanu i teško će im biti preseliti u veći kad dijete naraste i zatreba vlastitu sobu, čak i sa dvije plaće.

Nakon što joj je majka odbila pomoći,’smekšala se’ pa je kćeri predložila sljedeće:

– Kada sam sve to objasnila svojoj mami, rekla je da će mi naplatiti 20 dolara (oko 18 eura) za čuvanje bebe, plus naknadu za kašnjenje preuzimanja djeteta. Osim toga, morala bih joj osigurati dodatnu autosjedalicu, kolica, bočice i skoro duplo od svega što imamo kod kuće jer bi bebu čuvala u svojoj kući. U naš stan neće, kaže, kročiti iz osobnih razloga. Jednom je ušla, a ja živim sa svojim partnerom tamo pet godina – nastavila je ova mlada majka kojoj je žao što se ne može osloniti na pomoć obitelji.

Foto: Dreamstime

– Čini se da su jaslice jeftinija opcija od plaćanja vlastite majke. Kad bi nju plaćali koliko traži, još više bismo se zadužili. To će dovesti do još većeg duga za mene i mog partnera – pojasnila je.

Mnogi ljudi, koji su na Redditu pročitali njezinu objavu, su se zgrozili no bilo je i onih koji su stali na stranu njezine majke.

Ovo su neki od komentara:

 

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr