Evo kako do lijepe i muževne brade bez problema s kožom: Što nabaviti, kako ju održavati

Za uzgoj lijepe i muževne brade potrebno je vremena i strpljenja. Potrebno ju je češljati baš svaki dan, kako se dlake ne bi zapetljale, te lagano masirati lice za vrijeme pranja, kako biste spriječili zatvaranje pora i zadržavanje prljavštine u porama kože ispod brade. Povremeno možete napraviti i piling kože, da skinete mrtve stanice kože s lica ispod brade.

POGLEDAJTE VIDEO: Smrznuo se dok je bio izvan kuće

Šampon za pranje lica mora biti prilagođen tipu kože, ovisno o tome je li riječ o masnoj ili suhoj, osjetljivoj koži. Lagano umasirajte šampon u bradu. Najbolji rezultat postići ćete ako lice masirate i ispirete mlakom vodom, te vodite računa da na kraju u potpunosti isperete šampon iz brade. Potom očistite kožu lica te posebno ispod brade tonikom. Važno je da to bude nekomedogeno sredstvo, što znači da ne pogoduje stvaranju akni.

U slučaju da se ispod brade razvije seboreični dermatitis (crvenilo kože), obavezno nabavite sredstvo za pranje lica s ketokonazolom, koje će spriječiti razvoj gljivica  i ublažiti crvenilo. Koristite ga dok problemi ne prođu, pa nastavite sa šamponom za osjetljivu kožu.

Nakon svakog pranja lice treba namazati hidratantnom kremom. Ne pretjerujte s količinom kreme i dobro ju umasirajte u područje ispod brade, kako ne bi ostali masni ‘otočići’ na licu.

Naravno, svakih nekoliko dana škaricama trebate pošišati vrhove dlaka koji strše iz brade, da bi izgledala uredno. 

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr