Scena Visoke mode istražuje dizajn šešira: Velike i male forme za super kreativnost

Nedavno je u Parizu održan tradicionalni tjedan Visoke mode na kojemu se prezentiraju prestižni brendovi i autori koji rade haljine po mjeri za najbogatije žene svijeta. Pritom dotični autori predlažu i atraktivna oglavlja koja kombinaciji daju ‘šlag na tortu’.

Modna kuća Valentino donosi ideju koja je zapravo hibrid naočala i pokrivala za glavu. Luckaste ideje inspirirane su disko stilom koji je osmišljen u znaku veličanstvenih svila i satena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Modna kuća Chanel inspirira se retro stilom nekadašnjih muškaraca koji nisu izlazili navečer bez cilindra. Visoka forma nastavlja se na slatki komplet od prepoznatljivog buklea.

Naravno da su neki dan u Parizu na revijama Visoke mode i Viktor & Rolf donijeli nešto posebno. Njihov je modni humor neodoljiv, kreativni autori predlažu haljinu koja prekriva čitavu glavu, no kroz proziran dio ipak se nešto i vidi. Pobrkali su gravitaciji račune – na fantastično inovativan način.

Kad idete na party, a frizeraji su puni, ovo je super opcija, smatra dizajner Zuhair Murad. Inače njegove su kolekcije prepune kristala, pa je tako i s pokrivalom za kosu. Ovo je jedan od stilova koji odlično izgledaju na fotografijama.

Ako haljina ima ekstremne dimenzije, onda i kosa mora imati neki dodatak, kako bi sve bilo vizualno u ravnoteži, smatra Giambattista Valli.

Vječito elegantan Armani smatra da su kape sa čipkom ultimativan detalj za večernji stil.

Savršena haljina za šlampave – djeluje zalivena crnim vinom, stoga ako i dođe do nezgode, drame neće biti. Savršeni prijedlog za balove od večeri do jutra.

Modna kuća Schiaparelli, odnosno kreativni direktor Daniel Roseberry donosi pokrov za glavu, inspiriran Danteovim ‘Paklom’ i starim oglavljima od mjedi.

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr