Što se događa na nebu nad Rusijom? Dok je Putin držao govor, više pilota prijavilo objekt koji ‘mijenja boju i visinu‘

Piloti više ruskih zrakoplova prijavili su NLO u Volgogradu u vrijeme dok je Vladimir Putin bio u tom grad u četvrtak. Izvanredni izvještaji kažu da je neidentificirani objekt ‘mijenjao boju i visinu‘. Ruski predsjednik je doletio u Volgograd pod strogim osiguranjem kako bi prisustvovao ceremoniji za 80. godišnjicu bitke za Staljingrad.

U izvješću Telegram kanala Aviatorschina navodi se da su lebdeće tijelo vidjele i prijavile posade četiri odvojena putnička zrakoplova. ‘Posada Airbusa A321 S7 Airlinesa, na letu S72046 iz Sočija za Moskvu, 12 minuta prije dolaska u Volgograd, na visini od 10.000 metara, izvijestila je da je primijetila neidentificirani leteći objekt pod pravim kutom u odnosu na avion, s lijeve strane. Objekt je mijenjao boju i visinu, te smjer kretanja‘, napisano je na kanalu koji prati zračne incidente,

Kasnije su posade letova Aeroflota, S7 Airlinesa i Rossiya potvrdile ovu informaciju, pri čemu je osoblje Rossiya procijenilo udaljenost NLO-a na oko 200 kilometara.

Svjedočenja su prijavljena kontroli zračnog prometa te civilnim i vojnim vlastima. Posada S7 prijavila je ovaj slučaj u 19:08 po moskovskom vremenu; otprilike tri sata nakon Putinova dolaska, dok je sudjelovao u komemoraciji. Vrijeme ostalih viđenja nije točno otkriveno.

Ipak, poznato je da se u 18:00, 19:00, 20:00 i 20:45 sati emitirao laserski show, vezan uz obilježavanje 80. obljetnice. Doduše, očekivalo bi se da piloti budu obaviješteni o tome.

Ruske vlasti nisu komentirale izvješća o NLO-ima, prenosi Daily Mail.

Sve zračne rute pokazuju velike obilaznice kako bi se izbjeglo letenje blizu ratne zone u Ukrajini prije nego što su letjeli pokraj Volgograda.

Source: slobodnadalmacija.hr