Kosa vam splasne odmah nakon feniranja Evo kako to spriječiti

Ove pogreške čine da frizura ‘nestane’ za nekoliko minuta, prema riječima profesionalnog frizera. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Wes Sharpton, vodeći stilist i edukator je otkrio male trikove za definiranje kovrča i održavanje svježeg izgleda pramenova te savjete za produljenje vijeka trajanja frizure, bilo da se odlučite za raspršene kovrče, valove na plaži ili elegantnu, glatku kosu.

1. Nemojte previše povlačiti

– Kod sušenja fenom, najčešća pogreška je prevelika zategnutost – kaže Sharpton. Oni s teksturiranom kosom trebaju pravilno zagladiti korijen kako bi im kasnije bilo lakše fenirati.

– Većina na kraju ‘ubije’ svu elastičnost kose, što je čini beživotnom bez ikakvog poskakivanja – kaže Wes.

Foto: Unsplash

2. Proizvodi za oblikovanje su poželjni

– Možete prijeći serumom preko vrhova čim isključite sušilo za kosu, ali ako smatrate da vam je potrebno više definicije, primjerice kod kovrča, upotrijebite malo balzama za kosu dan ili dva nakon pranja kako biste definirali valove – kaže.

Malo proizvoda na suhoj kosi dodat će malo više volumena kako dani prolaze. Jednostavno zagrijte proizvod u dlanovima, a zatim nanesite na kosu kako bi potaknuli kovrče. 

3. Postavi i zaštiti

Kada fenirate, iskoristite hladnoću. Mlaz hladnog zraka pomaže zatvoriti kutikulu, što rezultira većom čvrstoćom.

Zapravo, možda ćete htjeti uključiti hladnu postavku tijekom feniranja.

– Kada kosu razdijelite i namotate je oko četke, pritisnite tipku za hladan zrak da ohladite pramenove i bolje fiksirate stil. To stvara izgled koji će trajati – ističe stilist.

Foto: Dreamstime

Zatim, kako bi frizura izgledala svježe što je dulje moguće, zaštitite pramenove dok spavate. Okretanje u krevetu cijelu noć recept je za ravne, beživotne i zamršene vlasi.

– Jedan od najlakših načina da duže očuvate frizuru, odnosno kovrče, netaknutom je stavljanje kose u rep na prednjem dijelu čela s gumicom za kosu na vrhu dok spavate  – dodaje Sharpton.

Također, svilene jastučnice mogu pomoći. Svilene i satenske tkanine općenito su bolje za zdravlje kose, donosi MBG.

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr