Znakovi koji otkrivaju sviđate li se nekome ili ste mu odbojni

Stručnjakinja za govor tijela iz Velike Britanije, Adrianne Carter (53), otkrila je kako prepoznati sviđate li se nekome na prvom spoju ili ne. 

– Govor tijela druge osobe može pokazati da ga ne zanimate ili ste joj čak odbojni, ako recimo, prekriži ruke ili poveća distancu između vas dvoje. Može se čak dogoditi da stavi neki predmet ispred sebe, poput jelovnika u restoranu, a sve kako bi stvorili neku vrstu prepreke – pojasnila je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Također, ukoliko se nekome ne sviđate, to ćete znati i po izrazu lica, pomalo kao kad se ljudima nešto gadi, ali suptilnije.

– S druge strane, znat ćete da se nekome sviđate ako vas gleda uoči, naginje se prema vama, podiže obrve ili zasuče rukave. Općenito, kad vam se netko približi to znači da sastanak ide dobro – kaže ova stručnjakinja.

Pojasnila je da kontakt očima nije uvijek dobar znak.

– Dobar znak da spoj ide u pravom smjeru je kontakt očima, ali ne pretjeran. Održavanje kontakta očima 60 do 70 posto vremena je poželjno, ali sve više od toga može se smatrati agresivnim i pretjerano intenzivnim. Ponekad ljudi pretjerano zure u nekoga kako bi pokušali privući pozornost na sebe, kad žele biti primijećeni – objašnjava.

Foto: Dreamstime

– Neki muškarci zasuču rukave kad im se žena sviđa. Time nesvjesno žele da žena vidi njegove podlaktice, time pokazuje svoju snagu. Znači, ako zasuče rukave, zainteresiran je i spreman za akciju. Slično je i sa ženama, iako su one sklonije popravljati frizuru, odnosno dodirivati kosu na neki način ili je micati s vrata kako bi ga muškarac bolje vidio – kaže Adrianne Carter.

– Postoji još jedno jednostavno pravilo koje otkriva da je netko zainteresiran za vas, a to su otvoren izraz lica, otvoren um, otvoren govor tijela – dodaje.

Još jedan dobar znak je, kaže, kada netko naglo skrene pogled, pogleda ponovno i ponovno skrene pogled pa opet pogleda.

– To može biti vrlo otkrivajući znak, jer pokazuje da je osoba više nego oduševljena onim što vidi. Također, zanima li nekoga ono što imate za reći, često će podignuti obrvu uz mali osmijeh – dodaje, a prenosi The Sun.

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr