Sedmotjedna djevojčica na Baliju dobila infekciju i bori se za život, prijatelji grozničavo skupljaju novac

I lijepa, egzotična putoivanja nose određene opasnosti, naročito za malu djecu.

Tako je Australka Honey Ahimsa sa sedmotjednom kći Lucky otišla na Bali da bi dijete dobilo tešku bakterijsku infekciju i završilo u bolnici boreći se za život.

Lucky je prebačena u bolnicu u srijedu rano ujutro jer joj je nedostajalo zraka. Stavljena je na respirator jer joj je bakterijska infekcija ozbiljno napala pluća. Mama je rekla da je prvi simptom bio kašalj.

“Sljedeći dan nije htjela uzeti moje mlijeko, oči su joj počele kolutati. Skinula sam joj odjeću i pogledala pluća i vidjela kako se bori. ‘Na putu do hitne pomoći počelo joj je biti jako hladno i zatvorila je oči. Mislila sam da sam je izgubila u tom trenutku”, rekla je uznemirena majka za Sunrise, prenosi Daily Mail.

Liječnici su njoj i njezinom zaručniku Panu da djevojčica u najboljem slučaju ima 50 posto šanse da preživi. Bolnica u kojoj se trenutno nalazi nema odgovarajuću medicinsku opremu niti stručnjake za liječenje male Lucky. Boravak u bolnici obitelj košta 8000 dolara dnevno, let s Balija u Singapur zrakoplovom hitne pomoći koštao bi nevjerojatnih 90.000 dolara, dok bi ih bjesomučna jurnjava do Pertha koštati 65.000 dolara.

Lucky mora biti stabilna prije nego što bude mogla odletjeti u Australiju i ostat će u bolnici sve dok više ne bude u kritičnom stanju.

Prijatelji skupljaju sredstva kako bi Lucky odletjela u Australiju kako bi dobila najbolju skrb i očajnički traže liječnika specijalista jer bolnica u kojoj se Lucky trenutačno bori za život nema pedijatara pulmologa.

GoFundMeu koji je do petka ujutro prikupio više od 125.000 dolara. Ahimsa je zahvalila svima koji su pridonijeli. ‘Nema ništa gore od toga da vam liječnik kaže da vaše dijete neće preživjeti‘, napisala je s razlogom uznemirena majka, piše Daily Mail.

Prikupljena svota novca čini se dovoljna da se mala Lucky preveze u Australiju, a akcija prijatelja mogle bi rezultirati time da na Bali hitno dođe pedijatar pulmolog. Malo što može ujediniti ljude kao ovakve situacije, cijeli svijet maloj Lucky želi ozdravljenje maloj Lucky.

Source: slobodnadalmacija.hr