Stiže dokumentarac o modnoj sceni Italije: Glavna imena su Versace, Gucci i Armani

Modni dokumentarci otkrivaju drugu stranu dizajna i odnosa samih autora, nerijetko su tu razne drame i riskantni poslovni pothvati, a toga će biti i u novom uratku. Javnost će novi ‘vrući’ modni film  ‘Milano: The Inside Story of Italian Fashion’, koji potpisuje John Maggio, imati priliku vidjeti 26. veljače, tijekom zadnjeg dana milanskog tjedna mode.

Foto: /IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL

Već se naveliko u svijetu mode priča o jednoj od tema – potencijalno spajanje kuća Versace i Gucci i to tijekom devedesetih, kad je Gianni još bio živ.

POGLEDAJTE VIDEO:

Osim toga još će jedan velikan koji ne daje često intervjue biti su fokusu filma.

Naime, Armani će po prvi puta ispričati bitne detalje o vlastitom životu ne samo s privatnog, već i poslovnog aspekta. Za snimanje dokumentarca otkrio je informacije o usponu svog carstva, od odijela za Richarda Gerea za film ‘American Gigolo’ (1980.) do rivalstva s kolegom Giannijem Versaceom.

Bit će tu i brojni poznati klijenti iz svijeta šoubiznisa, kao što su Helen Mirren, Sharon Stone, Samuel L. Jackson i Frances McDormand. Svi oni godinama blisko surađuju s dizajnerima te su s njima postali dobri prijatelji.

Ekskluzivne izjave dao je za dokumentarac i američki dizajner Tom Ford, koji je tijekom devedesetih radio za Gucci te vratio taj brend na svjetsku modnu mapu. Ne samo da joj je vratio sjaj, već je ta kompanija postala nezaobilazna kad je riječ o crvenom tepihu.

Foto: Reuters, 24sata

Bit će tu i izjave modne urednice i jedne od najvažnijih modnih kritičarki svih vremena, Suzy Menkes. Ljubitelji mode čut će i priču kreativnog direktora modne kuće Valentino, Pierpaola Picciolija.

Među akterima tu je i Santo Versace, koji će otkriti detalje o ubojstvu brata Giannija, koje se u Miamiju odigralo 15. srpnja 1997. godine, ispred njegove vile poput scene iz nekog kriminalističkog filma.

No, osim toga otkrit će i detalje oko potencijalnog spajanja brendova Versace i Gucci, koje je tijekom devedesetih odobrio Gianni osobno. Taj neobičan posao, sada znamo, nikad nije finiširan.

Reuters/Pixsell

Foto: Reuters/Pixsell

Dokumentarac otkriva i detalje o atentatu na Maurizija Guccija, koji je ujedno bio tema hit filma u kojemu je glumila i Lady Gaga. Naime, uzeli su izjavu od bivšeg direktora kuće, Domenica De Solea, koji otkiva detalje o tom dramatičnom događaju i poslovnu pozadinu te priče koja je gotovo uništila čitav brend.

–  ‘Milano: The Inside Story of Italian Fashion’ je međunarodni film s talijanskom dušom koji otkriva kako je moda, koja je prošla brojna turbulentna vremena, i dalje glavni pokretač te zemlje – naglasio je Giuseppe Pedersoli, izvršni producent i koautor dokumentarca.

Iako djeluje glamurozno i uglađeno, svijet mode itekako je intrigantan, jer tu se vrte milijuni, stoga su ulozi veliki. Ipak je moda jedan od pokretača talijanske industrije i tako je stoljećima.

POGLEDAJTE PRIČU WANNAPE IZ MASTERCHEFA: ‘KUHALA SAM I RAZVOZILA HRANU’

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr