Učenici srednje škole prikupili 255.000 eura da bi se njihov domar (80) mogao umiroviti

Troje ljubazne djece u srednjoj školi Callisburg, u Teksasu, bilo je slomljeno nakon što su čuli da je njihov domar bio prisiljen prihvatiti posao u dobi od 80 godina nakon povećanja stanarine, pa su se odlučili za grupno skupljanje novca kako bi se on mogao konačno umiroviti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tužni učenici koji su smatrali da njihov 80-godišnji školski domar ne bi trebao i dalje raditi, započeli su prikupljati sredstva kako bi on mogao otići u mirovinu.

James sada može u miru napustiti svoj posao u školi, jer su tri učenika postavila GoFundMe stranicu kako bi prikupili sredstva za njega i bili su zapanjeni postignućem.

Greyson Thurman, Marti Yusko i Banner Tidwell unutar nekoliko tjedana prikupili su gotovo 255.000 eura. James ne samo da sada može u mirovinu, već si može priuštiti i vlastiti dom zahvaljujući njihovoj velikodušnosti.

Foto: GoFundMe

Izvorni cilj od 10.000 eura za pokrivanje stanarine, hrane i računa postignut je za nekoliko sati, no novac je i dalje nastavio stizati.

– Tako je tužno vidjeti 80-godišnjaka da mora raditi stvari koje nijedna 80-godišnja osoba ne bi trebala raditi – rekao je Banner.

Kampanju su započeli 15. veljače i na internetu su izjavili da prikupljaju donacije za domara koji se bori s plaćanjem stanarine.

– Morao je izaći iz mirovine kako bi nastavio plaćati stanarinu koja je porasla. Samo malo će mu promijeniti život! – rekli su.

Foto: FOX4/Screenshot

Ideja je postala viralna nakon što je snimka domara kako gura svoja kolica za čišćenje oko škole pogledana tisuće puta, prenosi Mirror.

– Ovo je naš 80-godišnji domar kojemu su povisili stanarinu i zbog toga se morao vratiti na posao. Pomozimo gospodinu Jamesu. Moji kolege i ja ne volimo vidjeti Jamesa ovdje, jer nitko njegovih godina ne bi trebao čistiti naš nered – pisalo je u objavi.

Uskoro je objavljena slika trojca uz domara, kojom izražavaju zahvalnost svima koji su im pomogli.

– Puno hvala svima koji su donirali i proširili vijest kako bi pomogli Jamesu. Svi ste izvršili veliki utjecaj na njega koji će mu zauvijek promijeniti život. Bog vas sve blagoslovio!!!! – napisali su.

Foto: FOX4/Screenshot

Ponosni ravnatelj Jason Hooper rekao je kako je ovaj čin jednostavno nevjerojatan.

– Postojala je potreba koja je zadovoljena zbog troje ljubazne djece, ali i zbog svih naših učenika koji su se uključili da pomognu – rekao je ravnatelj.

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr