Prigožin uzvratio: ‘Nema srpskih boraca u Wagneru, to su laži. Vučić bjesni bezveze! Ne vjerujte mu…‘

Granatirana zgrada u Zaporižju, ima poginulih

Među devet osoba spašenih iz ruševina stambene zgrade u Zaporižju rano u četvrtak bila je i trudnica.

Državna hitna služba Ukrajine objavila je u objavi na Facebooku da su najmanje dvije osobe poginule nakon što su rakete pogodile višekatnicu u tom južnom gradu.

U napadu je uništeno svih pet katova jednog dijela zgrade. Operacija potrage i spašavanja se nastavlja.

Šef Wagnera kaže da kod njih nema srpskih boraca

Šef Wagnera Jevgenij Prigožin rekao je da trenutno među borcima te privatne vojne tvrtke u Ukrajini nema srpskih državljana, nakon što je “posljednji” napustio to područje prije dva mjeseca. Njegovi komentari dolaze nakon što je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić optužio Wagner kako pokušava regrutirati Srbe da se bore u Ukrajini.

“Vučić bjesni bezveze. Nema Srba u Wagneru (od 1. ožujka 2023.)”, rekao je Prigožin u komentaru objavljenom na njegovom Telegram kanalu. “Posljednji koji se borio u Wagnerovoj jedinici napustio je to područje prije dva mjeseca. Ako bilo koji Srbin tvrdi da se borio u Wagnerovoj jedinici 2023. godine, to je laž. Ne vjerujte mu.”

Putinov saveznik Patrušev posjetio Kubu

Jedan od najbližih saveznika ruskog predsjednika Vladimira Putina stigao je u srijedu na Kubu, gdje je razgovarao s predsjednikom Miguelom Diaz-Canelom, kao i bivšim čelnikom Komunističke partije Raulom Castrom, objavila je ruska novinska agencija Tass.

Tajnik ruskog Vijeća sigurnosti Nikolaj Patrušev, Diaz-Canel i Castro razgovarali su o međunarodnim problemima i o tome kako produbiti bilateralnu suradnju, citirao je Tass tiskovnu službu ruskog Vijeća sigurnosti.

Prošlog mjeseca Rusija je Kubi dala “hitnu” donaciju od 25 tisuća tona pšenice za borbu protiv nestašica u toj zemlji, što je znak produbljivanja odnosa između dva dugogodišnja saveznika, piše Reuters.

Rusija, pogođena zapadnim sankcijama zbog sukoba u Ukrajini, nastoji ojačati političke i gospodarske veze s drugim zemljama koje se protive onome što se naziva hegemonijom SAD-a.

Ranije ovog tjedna, Patrušev je posjetio Venezuelu i Alžir.

Source: slobodnadalmacija.hr