Ove tri boje ne smijete imati u spavaćoj sobi ako se želite kvalitetno naspavati i odmoriti

Dizajner interijera iz SAD-a Phoenix Gray upozorava koje tri boje za spavaću sobu treba izbjegavati ako se želite dobro naspavati.

POGLEDAJTE VIDEO:

Profesionalni stručnjak za dizajn interijera je istaknuo tri boje koje treba izbjegavati pri uređenju spavaće sobe, upozoravajući da bi one mogle utjecati na kvalitetu sna.

Kada je riječ o uređenju spavaće sobe, može biti primamljivo odabrati omiljenu boju i prekriti njome svaki zid. Međutim, treba pripaziti da odaberete shemu boja koja će vam pomoći da lakše utonete u san noću, jer se ujutro želite probuditi što je moguće osvježeniji.

– Boje imaju puno energije pa imajte na umu kako se to odražava u vašem prostoru – objašnjava.

Phoenix savjetuje da pod svaku cijenu izbjegnete crvenu boju u spavaćoj, jer je to opcija ‘visoke energije’.

– Zapaljive emocije aktiviraju um uz ovakvu boju i s njom se zapravo ne možete osjećati ugodno, opustiti i zaspati – kaže.

Dekorateri doma također su pozvani da izbjegavaju svjetlozelene nijanse, za koje Phoenix kaže da nikada ne izgledaju tako lijepo kao što mislite da hoće, pogotovo kada vladaju cijelom sobom.

Nudeći alternativu ugodniju za spavanje, Phoenix je savjetovao ‘raspoloživije’ nijanse.

– Ako volite zelenu boju, odlučite se za raspoloženiji ton za svoju sobu kako biste joj dali mnogo ugodniji izgled – dodao je Phoenix.

Nadalje navodi žutu kao još jednu boju koja, unatoč tome što je često vrlo lijepa, ne funkcionira baš najbolje kada stvarate opuštajuće okruženje spavaće sobe. 

– To je još jedna boja koja daje energiju i posljednja je stvar koju želite u svojoj spavaćoj sobi. Sjajna je za buđenje ujutro jer vam daje energiju i priprema vas za polazak, ali navečer kad idete u krevet, to je najmanje umirujuća boja za san.

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr