Pokazala jednostavan način za spas od ispucalih vrhova u kosi

Ovaj trik može riješiti probleme s ispucalim vrhovima za samo 10 sekundi. Nitko ne voli oštećene vlasi i zbog njih kosa može izgledati nezdravo, i često imate osjećaj da ih je nemoguće ukloniti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Srećom, postoji jednostavan trik koji pokazuje kako ukloniti te ispucale vrhove bez potrebe da potrošite hrpu novca u salonu. U videu na društvenim mrežama Stefanie Williams dijeli jednostavnu tehniku podšišavanja vrhova kod kuće. Stefanie četka svoju ravnu kose, potom ju razdvaja na pramenove i uvija ih. Uvijanjem dijelova kose ispucali vrhovi počinju stršiti, a zatim koristi škare kako bi odrezala te zalutale dlačice. Otkako je podijelila ovaj savjet za uklanjanje vrhova, njezin je video dobio milijune pregleda i stotine tisuća lajkova.

– Ponovite sve i radite ovo svaka 3 tjedna – kaže.

Prema riječima stručnjaka i frizera, postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir prije nego što ovo isprobate sami.

Djeluje li ova tehnika od 10 sekundi?

1. Vrijedi pokušati

Ovo je vrlo lak i jednostavan način za podrezivanje nekoliko ispucalih vrhova. I to je stvarno nešto što svatko može učiniti.

– Ovo je sjajan način da učinite kosu malo zdravijom. Ono što mi se sviđa kod uvijanja kose je to što omogućuje da kraći pramenovi iskoče, pa podrezujete samo minimalnu količinu odjednom, umjesto da režete ravno preko cijelog dijela – prema profesionalnoj frizerki, Helen Reavey. Ako odlučite isprobati ovaj trik, imajte na umu da nije zamišljen kao stvarna frizura koja daje oblik i volumen.

2. Znajte da kosa ima varijacije 

Dok jedan stilist misli da je ovaj trik dobra ideja za isprobati, pogotovo ako očajnički i na brzinu želite zdravu kosu, ne slažu se svi.

– Jedini razlog zašto ne bih preporučila ovu tehniku je taj što će duga kosa imati neke varijacije od tjemena do vrhova u odnosu na normalno trošenje – kaže Shelly Aguirre, stilistica.

Foto: DREAMSTIME

3. Provjerite jesu li škare dovoljno oštre

– Kako biste doista odrezali vrhove, trebat će vam vrlo oštre škare kako biste osigurali da se ispucali vrhovi uklone, a ne da zapravo uzrokuju još više štete – predlaže Aguirre. Iako vam svakako trebaju pravi alati za šišanje vlastite kose, zato je posjet profesionalcu idealan.

4. Koristite prave škare

Dok profesionalne škare doista čine razliku, sljedeća najbolja stvar koju bi mogli imati kod kuće su škarice za nokte ili obrve. Ove škare su oštre i male, za bolju kontrolu.

– Kuhinjske škare obično su velike i tupe, što ponekad može više oštetiti vrhove ili slučajno previše odrezati. Dakle, pokušajte pronaći oštriji i manji par ako možete – kaže Reavey.

Foto: Davor Puklavec, Marko Prpić/Pixell, Dreamstime

5. Redovito šišanje i dalje je najbolja opcija

Iako je istina da će ispucali vrhovi nastaviti pucati, ovaj problem treba rješavati redovitim odlaskom kod stručnjaka. Redovitim šišanjem kosa će postati dulja i zdravija. Za dugu kosu posjetite frizera svakih 12 tjedana, posebno ako želite da vam izraste još dulje; za kraću kosu posjetite svog stilista svakih 6-8 tjedana, donosi YourTango.

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr