Helen Mirren raspustila dugu kosu: ‘Ta frizura je i za starije’

Britanska glumica i dama Helen Mirren (77), poznata je po tome da odbacuje sve stereotipe o ženama u ozbiljnim godinama, a nedavno je to učinila i s idejom da starije žene trebaju nositi samo kratku kosu. Zvijezda koja je na filmu oživotvorila Kraljicu Elizabetu II. raspustila je po leđima duge uvojke prekrasne plave kose, koju je, kako kaže, počela puštati za vrijeme lockdowna zbog Covida-19 i nije joj se dalo gnjaviti sa šišanjem, prenosi Independent.  

POGLEDAJTE VIDEO: Trening kose – nepranjem

Pojavivši se u emisiji ‘Lorraine’, koja se inače emitira u jutarnjem programu ICTV-a na Dan žena, 8. ožujka, kazala je kako nerijetko, društvo od žene ne očekuje da ima dužu kosu nakon određene dobi. 

Foto: Ian West/PRESS ASSOCIATION

– No tijekom pandemije Covid-19 počela sam puštati kosu, iako nisam imala dugu kosu od svoje 20. godine. I nekako je rasla, rasla, rasla i rasla, i nije mi se dalo truditi oko toga da ju šišam – ispričala je. Kaže kako je tada pomislila da je puštanje kose baš ‘cool’ te da će se neko vrijeme držati toga da se ne šiša. 

– Na kraju će me proći. No, baš nekako uživam u tome jer je prilično radikalno u odnosu na uvriježene stavove – kaže dobitnica Oskara koja glumi i u novom filmu ‘Shazam! Bijes bogova’, kojoj nije prvi put da izaziva ljude koji imaju predrasude o tome što je lijepo kad su u pitanju žene u godinama.   

Tako je još 2019. godine za časopis Grazia kazala da je njezina generacija predugo bila podvrgnuta ageizmu, te da ona prezire termin ‘anti-starenje’. 

Shazam! Fury of the Gods photocall - London

Foto: Ian West/PRESS ASSOCIATION

– Izuzetno je neugodno za žene moje generacije i ostale koje pomalo dolaze u te godine da postoje kozmetički proizvodi koji se prodaju za lice 15-godišnjakinja – naglasila je. Dodala je kako ne voli koristiti ni izraz ‘ljepota’ jer se ljudi koji su nesigurni zbog svog izgleda u tom slučaju odmah osjećaju isključenima. 

– Pomislit će ‘nisam baš lijepa’. Sve to odgovara ovim prekrasnim ženama, ali ja se ne osjećam baš lijepo’ – pojasnila je Helen. U nastavku intervjua u emisiji Lorraine progovorila je i o tome što za nju znači to da je stala u obranu žena starijih od 60 godina. 

Shazam! Fury of the Gods screening - London

Foto: Victoria Jones/PRESS ASSOCIATION

– Jednostavno, život ne prestaje. I kreativnost ne prestaje. I strast ne prestaje i energija ne prestaje, osim ako je sami ne odlučite zaustaviti. Dakle, stvar je samo u motivaciji i poručila bih ženama da nikad ne odustaju. I uživajte u životu, koliko god je moguće – zaključila je slavna glumica. 
 

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr