Bear Grylls našao se sa Zelenskim i ponudio mu kockicu čokolade. Uslijedila je reakcija o kojoj svi pričaju…

Sigurnosni tim Volodimira Zelenskog skočilo je na noge zbog čokolade koju mu je ponudio Bear Grylls zbog straha da bi stručnjak za preživljavanje mogao pokušati otrovati ukrajinskog predsjednika, piše The Telegraph, prenosi Danas.hr.

Grylls je, naime, Zelenskom ponudio kockicu čokolade da “probije led” tijekom njihovog prvog sastanka na putovanju u Ukrajinu radi snimanja novog dokumentarca – ali predsjednikov sigurnosni tim nije bio zadovoljan. Odbili su njegovu ponudu u slučaju da Grylls pokušava ubiti Zelenskog.

“Shvaćam”, rekao je Grylls za Good Morning Britain u ponedjeljak dok je razgovarao o svom novom dokumentarcu Channela 4 ‘Bear Grylls upoznaje predsjednika Zelenskog‘. Grylls je dijelio hranu s drugim svjetskim čelnicima, uključujući komadiće lososa s bivšim američkim predsjednikom Barackom Obamom u divljini Aljaske.

Grylls je Zelenskog opisao kao “stvarno skromnog, prizemljenog i potpuno usredotočenog”, ali je rekao da je putovanje u njegov tajni bunker bilo iskustvo iz “Bondovog filma”. Usporedio ga je s Winstonom Churchillom, te je rekao da Zelenski ima isti osjećaj za “sudbinu” kao i britanski ratni vođa.

Inače, nekoliko je slavnih osoba otputovalo u Kijev od invazije kako bi se susrele sa Zelenskim i iskazale svoju podršku Ukrajini. Jedan od njih je poznati glumac i UNICEF-ov ambasador Orlando Bloom koji je pohvalio “nevjerojatnu stoičku prirodu” ukrajinskog naroda i ohrabrio Zelenskog da pobijedi u ratu.

Bloom je podijelio snimak sastanka na Instagramu, napisavši: “Rat uništava djetinjstvo ukrajinske djece.

“Tisuće škola u Ukrajini je oštećeno ili potpuno uništeno. Gotovo 2,7 milijuna ukrajinske školske djece prisiljeno je učiti online ili u mješovitom formatu. Oko 1,5 milijuna ukrajinskih dječaka i djevojčica u opasnosti je od razvoja depresije, tjeskobe i drugih psiholoških problema”, poručio je Bloom, prenosi Danas.hr.

Source: slobodnadalmacija.hr