Imate ogledalo u spavaćoj sobi? Evo zašto to nije najbolja ideja

Zvuči sasvim normalno da je ogledalo u spavaćoj sobi jer vam treba dok se odijevate. Većina ljudi na ugradbene ormare ili obične ormare stavlja velika zrcala kako bi im služila. No prema drevnoj kineskoj vještini feng shui, to nikako nije dobro, pogotovo ako je zrcalo okrenuto prema krevetu. Nije dobro ni ako stoji iznad kreveta i odražava refleksiju postelje.

POGLEDAJTE VIDEO: Feng shui vodič za početnike

Tako postavljeno ogledalo može biti krivac za loš san, ali i probleme u braku, tvrde feng shui stručnjaci. Stvar je u tome što takva pozicija zrcala potiče stvaranje aktivnosti, a u spavaćoj sobi je potrebno upravo suprotna energija – mir i tišina. Prema feng shuiju, zrcalo okrenuto prema krevetu poziva treću stranu u vaš odnos i potiče nevjeru, piše portal Feng Shui Love To Know.

Foto: Davor Puklavec, Marko Prpić/Pixell, Dreamstime

Idealno bi bilo ako vam je ogledalo s unutrašnje strane vrata ormara tako da vam može služiti, ali neće odražavati krevet. Može stajati i negdje drugdje u sobi, ako je dovoljno velika tako da ne gleda prema postelji. Ako pak ogledalo ne možete pomaknuti, noću ga prekrijte tkaninom. 

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr