Biserna ogrlica je istinski simbol klasike i dolazi u prepoznatljivo bijeloj, ali i sivoj varijanti

Vjerojatno su biseri najomiljeniji ukrasi svih vremena, kroz povijest ih vidimo na kraljevskim odorama i haljinama, a danas ih nosimo kad želimo malo podići stil i dati mu tradicionalnu, finu notu.

Osim bijelih sve su popularniji i sivi biseri, jer ti majušni bijeli ukrasi dolaze u raznim pigmentima. Danas su uglavnom umjetno uzgajani, što omogućuje nijanse po mjeri. Sivi biseri nerijetko imaju blago lavanda tonove ili pak one plavičaste i ružičaste.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ako kupujete samo jedne bisere, najpraktičnije je izabrati one bijele, perlastog sjaja, koji slove za klasičan ukras. Ne silaze s liste najpopularnijih ukrasa i to u svako doba godine. Super su na običnu majicu, ali i neku večernju haljinu, radi čega se uistinu isplate.

Danas imamo razne varijante sivih bisera, a popularni su i u kombinaciji s bijelima. Dizajneri nakita ukrašavaju ih i cirkonima ili čak dijamantima, čime nakit dobiva visoku vrijednost.

No čak i one jednostavne ogrlice koje su zapravo bižuterija, a da oponašaju biserni nakit, imaju stilskog smisla, dobro izgledaju na sako ili neki drugi minimalistički komad.

Predivne su biserne ogrlice raznih dužina, nosimo ih oko vrata te njima ujedno ukrašavamo dekolte. Birajte kreativne varijante, ako ste za nešto posebno. No mala, kraća ogrlica od bisera uvijek će dobro doći. Uz to možete nositi razne naušnice, nije nužno da su u kompletu s ogrlicom.

Klasičarke će nositi bisere na malu crnu haljinu ili odijelo, a one nešto modernije cure uz sako i traperice te tenisice.

Bijeli biseri imaju specifičan sjaj, ako su pravi, čuvajte ih u baršunastim vrećicama kako se ne bi oštetili.

No i lažne bisere treba čuvati – i bijele i sive. Naime, osjetljivi su radi prirode izrade, imaju tanki sjajni sloj koji treba čuvati.

Sivi su biseri manje tradicionalni, dok su bijeli predstavnici čiste klasike, a na vama je da odlučite što vam je draže.

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr