Greške koje na spojevima treba izbjegavati pod svaku cijenu

Ovih 20 promašaja na spojevima treba izbjegavati, ukoliko želite impresionirati drugu stranu.

Istraživanje Sveučilišta Stanford pokazalo je da su pojedincima potrebne samo četiri minute da odluče sviđa li im se netko ili ne. To nije baš puno vremena da se ostavi pravi dojam.

POGLEDAJTE VIDEO:

Jedan od načina da osigurate da nećete zabrljati na spoju je da izbjegnete neke od najčešćih promašaja.

Niste sigurni koje su to zamke?

Evo nekoliko stručnih savjeta Cate Mackenzie, psihoseksualne terapeutkinje, savjetnice za parove i ljubavne trenerice.

‘Dubok i smislen’ razgovor

Naravno, želite se povezati, ali ići preduboko i prebrzo uvijek je pogreška.

– Prva tri spoja trebala bi biti bezbrižna – objašnjava Mackenzie te dodaje da ne bi trebali govoriti ništa o svojim bivšima ili povijesti. To bi se trebalo izgraditi kada uspostavite odnos. Ne želite nikog preopteretiti.

Bezobrazluk prema konobarskom osoblju

Ako idete u bar ili restoran, vodite računa o ponašanju kada razgovarate s osobljem. Način na koji se ponašate prema njima dat će partneru do znanja kakav ste tip osobe.

– Samo imajte na umu da ako budete grubi prema osoblju, odbijate ovog potencijalnog partnera – napominje Mackenzie. 

Puštate da se spoj oduži

Planirate dugi spoj? Možda biste se trebali ‘ohladiti’.

– Prvih nekoliko spojeva trebali bi biti kratki, poput sat i pol, sat i četvrt. Jer ono što se može dogoditi je da ako imate spoj od četiri ili pet sati, previše se povežete ili spavate zajedno – kaže Mackenzie.

Foto: Davor Puklavec, Marko Prpić/Pixell, Dreamstime

Stalno govorite o sebi

Sastanak se sastoji od dvoje ljudi, možda stranaca, koji se međusobno upoznaju. Međutim, ako ste u središtu pozornosti i sve se vrti oko vas, to bi moglo odbiti potencijalnog partnera. Istraživanje agencije za spojeve Bowes-Lyon Partnership pokazalo je da je ovo jedan od najvećih propusta u spojevima prema suvremenim samcima.

Pretjerano analiziranje svake sitnice

Sastanci mogu biti događaji koji će vam parati živce, ali nemojte pretjerano analizirati svaki detalj interakcije. Samo ćete izgledati udaljeni i zabrinuti.

– Glavna stvar koju morate uzeti u obzir je sviđa li vam se ta osoba kad ste s njom. Samo polako – preporučuje Mackenzie. 

Ne obraćate pozornost 

Ako vam pratilja priča čime se bavi, ali vaš je um čvrsto usmjeren na ono što ćete kasnije večerati, to je problem. Budite prisutni i uživajte u iskustvu.

– Kada izlazite, morate biti sigurni da se zabavljate – savjetuje Mackenzie. Slušajte, uključite se, zabavite se…

Korištenje telefona usred razgovora

Možda imate veliku ovisnost o pametnim telefonima, ali suzdržite se.

– U savjetovanjima za parove sada se potiče sklapanje ugovora o ekranima, uključujući telefone i računala. Cijele obitelji mogu biti na ekranu cijelu noć, cijeli vikend i ne pogledati jedni druge. Isto vrijedi i za spojeve; držite telefon u džepu – ističe.

Foto: Davor Puklavec, Marko Prpić/Pixell, Dreamstime

Kritizirati partnera zbog nečega

– Budite oprezni s kritikama tijekom spoja – kaže Mackenzie. Dok ih ne upoznate, ne znate koja su njihova uvjerenja.

Ponašati se previše stidljivo

Biti stidljiv je jedna stvar, ali ne morate biti potpuno zbunjujući ili varljivi.

– Ako vam se svidjelo biti s partnerom, morate im to reći – kaže Mackenzie. Recite im na spoju, recite im nakon spoja. Ljudi nisu čitači misli. Mnogi se ponašaju kao da im je lijepo, ali se tako zapravo ne osjećaju.

Pričati o bivšem

Jeste li doista preboljeli bivšeg – ako na spoju pričate o njima, odgovor je vjerojatno debelo ‘ne’.

– Nemojte to činiti – upozorava Mackenzie. To može natjerati drugu osobu da se zapita zašto je uopće tu ako pričate o bivšem. Anketa koju je provela navedena agencija za spojeve također je ovo navela kao najveću grešku u spojevima.

Emocionalna povijest 

Odnosi su otvoreni i pošteni. S druge strane, ne želite svojom emocionalnom poviješću zatrpati partnera.

– To nije materijal za prvi spoj – kaže Mackenzie. 

Ne pokazivanje svojih najboljih osobina

Koju poruku želiš prenijeti svom spoju, koje su vaše najbolje prodajne točke – usredotočite se na njih.

– Želiš dobiti sljedeći spoj – kaže Mackenzie. Želite da ovo prođe dovoljno dobro da dogovorite sljedeći izlazak. Kasnije se uvijek možete predomisliti.

Govoriti o manama

– Izlasci su pomalo poput razgovora za posao. Izložio si najbolje što možeš. Ne možete ući tamo i reći da ste prilično lijeni, da ste većinu vremena na telefonu, da niste baš dobar radnik… Neće vas zaposliti. Isto je i s izlascima – pojašnjava stručnjakinja.

Foto: Davor Puklavec, Marko Prpić/Pixell, Dreamstime

Biti previše negativan prema… svemu

Hrana u restoranu bi mogla biti grozna. Možda će padati kiša. I naravno, možda ćete mrziti pjesmu koja svira. Međutim, nabrajanje svega navedenog govori više o vama nego o vašem okruženju. Prema anketi agencije, govoriti negativno o stvarima jedan je od glavnih promašaja u spojevima.

Biti loše raspoložen prije spoja

Raspoloženje u kojem ste prije spoja može utjecati na to kako će proći izlazak više nego što mislite. Prvo morate biti sigurni da imate ispravan način razmišljanja. Razmislite o šetnji parkom, promjeni odjeće ili slušanju neke lijepe glazbe prije nego što odete na spoj. Radi se o tome da radite nešto što vas dovodi u dobro raspoloženje, objašnjava terapeutkinja.

Zapravo ne želite izlaziti

Razmislite želite li stvarno izlaziti s nekim.

– Mnogi misle da bi trebali imati partnera – objašnjava Mackenzie. Ali, ne morate. To je kulturno očekivanje, ali morate biti sigurni da je to ono što vi stvarno želite. 

Sitni detalji

Osnovna uljudnost i maniri donijet će vam uspješniji put u svijetu spojeva. U stresu i brigama prije nego što upoznate partnera, možete otkriti da ste zaboravili sebe. Nemojte napraviti tu grešku. Umjesto toga, razmislite o malim načinima na koje možete biti pristojni, donosi MSN.

Foto: Davor Puklavec, Marko Prpić/Pixell, Dreamstime

Odabir nezgodnog mjesta

Mjesto na kojem se planirate naći može se činiti kao sporedan detalj, ali trebali biste se pobrinuti da to odgovara oboma, tj. ne samo vama.

– Morate razmisliti o tome gdje ćete se naći za spoj. Ako živite na dva kraja grada, možda biste se željeli naći u sredini – preporučuje.

Propuštanje istraživanja prije spoja

Ako ste nekoga pozvali van, ‘istražite’ malo gdje ćete.

– Pojavila sam se na spojevima kada osoba nije imala pojma kamo bi išla. Dakle, šetali smo okolo po kiši i bilo je dosadno. To vas potpuno odbija. Nikad više nisam izašla s njima. To je bio jedan spoj hodanja po kiši previše – kaže stručnjakinja.

Prerano uskakanje u krevet

Spavati ili ne spavati zajedno – to je pitanje. Kada je riječ o prvom spoju, on je nezgodan.

– Nikad ne recite nikad. To ovisi o svakoj osobi – kaže Mackenzie.

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr