Otac odveo djecu na izlet, poskliznuo se pa ostao zarobljen u uskom tunelu, nije mu bilo spasa

Carl O‘Keeffe (49) iz Lancastera odveo je 22. travnja djecu na rođendansku zabavu unutar centra Kong Adventure u Keswicku kad se poskliznuo i zaglavio puna četiri sata u uskom tunelu zatvorene pećine u turističkoj atrakciji Lake Districta.

Preminuo je osam dana nakon kobne nesreće, objavio je Daily Mail a prenosi Jutarnji.

Iskusni penjač pretrpio je ozbiljna nagnječenja, a nakon što ga osoblje u centru nije uspjelo spasiti, na mjesto događaja dojurili su zračna hitna pomoć, vatrogasne ekipe i špiljski spasioci.

Oslobodili su ga rastavljanjem dijelova panela zida za penjanje kako bi dobili pristup skrivenim tunelima.

– Kako je vrijeme prolazilo, rasla je zabrinutost za zdravlje zarobljenog muškarca jer je bio u statičnom položaju u zatvorenom prostoru – priopćili su spasioci iz Keswick Mountain Rescuea.

O‘Keeffe je hitno prebačen u bolnicu Cumberland u Carlisleu, gdje je u nedjelju preminuo.

Ozljede bile preteške

– Bila sam s njim od dana kad je prebačen na intenzivnu njegu. Postalo je očito da su ozljede teške i da neće moći preživjeti. Tad je premješten u privatnu sobu i mogla sam ostati s njim kako bi mogao dostojanstveno umrijeti.

Slomljeno mi je srce. Kao i ostatku naše obitelji – rekla je njegova sestra Olivia Short.

– Carl je bio odan roditelj i ostavit će veliku prazninu u životima svoje djece… Često ste ga mogli vidjeti s tamnim naočalama i fedora šeširom jer je bio fotofobičan.

Imao je briljantan um i bio je u procesu prijave za početak doktorskog studija astrofizike… Ne možemo dovoljno naglasiti kakav nevjerojatan posao su obavile hitne službe u ovim vrlo teškim okolnostima – priopćio je ostatak njegove obitelji i dodao kako je u Carlovu spašavanju sudjelovalo barem 50-ak ljudi.

– Život je tako nepravedan i okrutan… Kakva apsolutna tragedija, jadna njegova djeca, da je dan avanture završio tako što su izgubili oca. Tako srceparajuće – komentirali su prijatelji na društvenim mrežama.

Source: slobodnadalmacija.hr