HŽ otkrio kako je došlo do drame kod Slavonskog Broda: ‘U tijeku je istraga’

Policija je u 13.05 dobila dojavu o krivom preusmjeravanju vlaka. Srećom, nije bilo ozlijeđenih osoba. O svemu se oglasio HŽ.

“Danas, 5. svibnja 2023., u 12.34 sati između kolodvora Andrijevci i Garčin na istom kolosijeku zaustavljeni su vlakovi na međusobnoj udaljenosti od oko 2 kilometra. Oba vlaka trebala su proći istim lijevim kolosijekom, jer se na drugom desnom izvode radovi o čemu su svi dionici bili obaviješteni. Prema prvim informacijama oba vlaka su se našla u isto vrijeme na lijevom kolosijeku zbog pogreške prometnika vlakova, koji je odmah nakon uočenog propusta kontaktirao strojovođu i zaustavio vlak. U tijeku je istraga kojom će se utvrditi odgovornost i nakon koje će biti poznato više informacija”, kažu u HŽ-u te dodali da su vlakovi prometovali na relaciji od zagrebačkog Glavnog kolodvora prema Vinkovcima, odnosno na relaciji od Vinkovaca prema Zagrebu.

Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika i provođenje očevida u cilju utvrđivanja okolnosti i činjenica navedenog događaja, te je o događaju obaviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu.

Source: poslovni.hr